Open dag en reanimatie bij Fuego

Radio 10 dj Rob van Sommeren houdt zaterdag 25 mei samen met het Rode Kruis de landelijke Sommertijd Reanimatiedag. Fuego doet mee en verzorgt net als alle andere deelnemers workshops van een uur, waarin de deelnemers de basis van het reanimeren leren. De workshops worden tijdens de open dag gegeven aan de Morsestraat 29 in Tiel en vinden meerdere keren plaats tussen 11.00 en 16.00 uur.

Fuego is gecertificeerd door de Nederlandse, Belgische en Europese Reanimatie Raad en leidt instructeurs en hulpverleners op in de reanimatie en het gebruik van de AED.
Daarnaast is men gecertificeerd om voor Noord-Europa de First Aid, reanimatie en AED-trainingen te geven voor de American Heart Association. Hierbij hoort ook het verzorgen van goede opvang voor particulieren en instructeurs na een schokkende gebeurtenis als een reanimatie.
Daarnaast kent Fuego een opleiding om professioneel wandelletsels te behandelen. Het opleidings- en trainingsaanbod is zeer breed, waardoor zowel de doorgewinterde instructeur als ‘de gewone mens’ hier regelmatig binnenlopen.

Eigenaar Willeke Borman: ,,De Reanimatiedag sluit uitstekend aan bij onze doelstelling. Wij leveren de knowhow en verkopen die dag ook goede gebruikte AED’s van een gerenommeerde naam. Deze komen uit een eerdere levering en wij hebben ze teruggenomen om ze tegen een zeer gereduceerd tarief aan te bieden aan verenigingen, stichtingen en andere organisaties.”
In haar ogen moet ieder de kans krijgen om een opleiding in reanimatie/ AED te volgen. Voor dat doel is ook de ‘Stichting Reanimatie Betuwe’ opgericht. Mensen die minder te besteden hebben, krijgen hiermee de kans om opgeleid worden om een officieel Hartstichting-certificaat te behalen.

Tegelijkertijd met de Reanimatiedag houdt Fuego een open dag om het nieuwe pand te introduceren. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de inrichting van de gebruiksruimten. Zo heeft het instructielokaal een complete make-over ondergaan en is er een aparte spreekruimte en een frisse koffiekamer gerealiseerd.
Willeke: ,,Tijdens de Reanimatiedag kan volop geoefend worden op de reanimatiepop. Deze vertelt iedere deelnemer of hij de levensreddende handelingen goed of niet goed uitvoert. Daarnaast kan iedere bezoeker onder andere ook onze eigen Serious game HELD gratis downloaden. We vinden het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige en leuke manier toegang krijgt tot reanimatieonderwijs.”
Inmiddels heeft Fuego een eerste stap gezet om de gespecialiseerde opleidingen verder onder de aandacht van de regio te brengen. Buurtpreventie Passewaaij is zo’n eerste contact waar een goede samenwerking mee is aangegaan. Fuego wil in de toekomst deze overeenkomsten verder gaan uitrollen. De onderneming is het nieuwe pand helemaal klaar om inwoners van de Betuwe uit te rusten met een AED en op te leiden in de handelingen.

Teken de petitie
Uit onderzoek blijkt dat 91% van de jongeren tussen twaalf en achttien jaar zelf vindt dat op middelbare scholen EHBO-lessen gegeven moeten worden. Jongeren die kennismaken met EHBO profiteren hier hun hele leven van! Daarom is Rob, samen met het Rode Kruis, een petitie gestart voor EHBO in het onderwijs. Jouw handtekening is hard nodig, dus teken nu hier de petitie.

CONTACT

Betuwe in Zaken

Stephensonstraat 15
4004 JA Tiel
06 40 63 94 00
secretariaat@biztiel.nl

 

Lid worden

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt zich direct aanmelden.

Social media