VERSLAG: Tasty Art by Lothar

Het maken van een bronzen sculptuur begint met het maken van een mal, die de basis is van het productieve proces. Om een wasmodel te maken, wordt de mal daarna gevuld met hete was. Dit wasmodel wordt verwijderd en geretoucheerd totdat het lijkt op het origineel. Het model wordt zowel met een laag pleister besproeid en daarna in een grindbad gedompeld om een solide buitenlaag te krijgen. Dit resulteert in een vuurvaste mal. Het brons wordt vloeibaar gemaakt bij temperaturen van ongeveer 1200 graden en vervolgens in de vuurvaste mal gegoten, die wordt verwijderd wanneer het brons afgekoeld en vast is. De finish begint met zandstralen van het beeldhouwwerk. Door middel van een elektrisch lasgereedschap worden de verschillende delen weer in elkaar gezet. Het beeld kan nu in detail worden afgewerkt en indien nodig gepolijst. Kleur wordt toegevoegd door te patineren, wat betekent verbranding van zuren met warmte op het beeldhouwwerk. Eindelijk wordt een waslaag toegevoegd en vindt de laatste keer polijsten plaats.

Bekijk hier de foto’s


Marie-Jan Ousen

Hier kan een tekst komen

Nieuwsbrief ontvangen?

CONTACT

Betuwe in Zaken

Stephensonstraat 15
4004 JA Tiel
06 40 63 94 00
secretariaat@biztiel.nl

 

Lid worden

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt zich direct aanmelden.

Social media